TENA biedt oplossingen bij incontinentie

Als u last hebt van incontinentie, dan bemerkt u dat u urine of ontlasting niet meer volledig kunt ophouden. Ongewenst verliest u zo urine, wat in verschillende mate kan plaatsvinden. Ook kunnen er verschillende oorzaken zijn, die leiden tot incontinentie klachten. Het is een veelvuldig probleem bij vrouwen, maar kan net zo goed bij mannen voorkomen. U bent hierin zeker niet alleen, aangezien zo’n 3,5 miljoen mensen in Nederland kampen met incontinentie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier uitstekende producten voor zijn ontwikkeld. TENA heeft een keur aan producten op de markt gebracht, waarmee u geholpen bent als u te maken krijgt met ongewenst urineverlies. Deze bieden optimale bescherming en veiligheid, in combinatie met comfortabel gebruikersgemak. Ongeacht de mate aan incontinentie bent u zo altijd voorzien van de juiste ondersteuning.

Incontinentie bij vrouwen

Incontinentie kan bij vrouwen opspelen door verschillende redenen. Ongewenst urineverlies is vaak het gevolg van verzwakte bekkenbodemspieren, waardoor de blaas niet langer voldoende de urine kan vasthouden. Deze spieren worden soepeler na een zwangerschap of bevalling, doordat ze hun kracht verliezen en tevens de elasticiteit verminderd. Dit kan ook optreden zodat een vrouw in de overgang gaat. Daarnaast kunnen er medische oorzaken spelen, die kunnen leiden tot incontinentie. Hierbij kunt u denken aan een blaasontsteking of gevolgen van diabetes of overgewicht. Vaak zijn er nog oefeningen die u kunt doen om de spieren verder te trainen of u kunt uw eetgewoonten aanpassen om de druk op de blaas verder af te nemen. TENA biedt de juiste producten om u te ondersteunen zolang de incontinentie speelt, ongeacht of dit in slecht lichte mate optreedt of reeds zwaardere vormen aanneemt.

Incontinentie bij mannen

Ook mannen kunnen incontinent zijn. Zeker 10% van de mannen in Nederland ervaart in zekere vorm ongewenst urineverlies en wil hier uiteraard de juiste producten voor vinden. TENA Men biedt uitkomst juist bij incontinentie klachten bij mannen, zodat u optimaal beschermd bent bij urineverlies. Vaak treedt incontinentie bij mannen op zodra er problemen ontstaan aan de prostaat. Deze kan vergroten, waardoor het lastiger wordt om urine zorgvuldig op te houden. Ook kan er een infectie optreden of sprake zijn van prostaatkanker als u bemerkt dat u uw plas niet meer voldoende ophoudt. Urineweg- en blaasinfecties, diabetes, overgewicht of progressieve ziektebeelden als Alzheimer of Parkinson kunnen zich uiten in ongewenst urineverlies. Het is dus zeker verstandig om uw klachten voor te leggen bij een arts. TENA Men biedt u de juiste bescherming om incontinentie op te vangen en zorgt ervoor dat u uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten als u incontinent geworden bent.

Behandelen van incontinentie

U kunt verschillende oefeningen doen om uw bekkenbodemspieren aan te sterken, zodat de gevolgen van incontinentie kunnen worden verlicht. Ook kunt u letten op uw voeding en zorgen voor een goede toilethouding. U kunt bovendien altijd gebruik maken van de producten van TENA om uw incontinentie klachten mee te verlichten. Zo bent u immers verzekerd van uitstekende bescherming tegen doorlekken, wanneer u ongewenst urine verliest. U voelt zich droog en fris in de producten van TENA en profiteert van een comfortabele pasvorm en zachte materialen. Ook nare geurtjes maken geen kans, waardoor niemand door zal hebben dat u last hebt van incontinentie.

Zelfverzekerd met TENA

Incontinentie kan u zeker een ongemakkelijk gevoel geven en mogelijk schaamt u zich zelfs voor uw situatie. Met TENA wordt alle onzekerheid gelijk buiten de deur gezet. U hoeft zich niet meer te isoleren, maar kunt gewoon blijven deelnemen aan alle dagelijkse bezigheden. De producten zijn ontwikkeld voor zowel licht als zwaarder urineverlies, zodat u altijd verzekerd bent van optimale werking en een droog gevoel. Met TENA hebt u geen last meer van uw incontinentie klachten en lacht het leven u volop tegemoet.