Personeelsfoto medewerker: 5 tips voor de perfecte foto

jeleukstefoto - Personeelsfoto medewerkerWanneer jij als leidinggevende personeelsfoto’s laat maken van je werknemers, moet je met een aantal zaken rekening houden. Je moet op zoek naar een goede fotograaf, die iedereen op een correcte manier op de foto weet te zetten. Deze is vaak niet goedkoop, maar vaak wel de moeite waard. Verder moet je voor jezelf bepalen hoe belangrijk de personeelsfoto’s gaan zijn voor de toekomst van je bedrijf. Wanneer het gaat om een interne foto, voor een pasje of badge, heb je genoeg aan een kiekje van lage kwaliteit. Maak je een personeelsfoto van een medewerker, met de intentie om hem of haar extern te profileren, dan moet je zorgen voor gedegen kwaliteit. In dit artikel bespreken we deze laatste situatie: je maakt een personeelsfoto van een medewerker en wilt hier vervolgens mee gaan adverteren. Om in dat geval de perfecte foto te maken moet je zorgen voor de juiste omstandigheden:

  • Zorg dat het belang van de personeelsfoto bij de medewerker bekend is
  • Kies een goede achtergrond voor de foto
  • Zorg dat de belichting goed is
  • Maak geen personeelsfoto als de medewerker druk is

Allereerst is het belangrijk om het belang van de opname over te brengen. Niemand vindt het leuk om een personeelsfoto te laten maken, het moet daarom duidelijk zijn waarom dit gebeurt. Zeg een aantal weken van tevoren dat iedereen zich moet voorbereiden op een personeelsfoto. De medewerker in kwestie heeft dan voldoende tijd om een leuke outfit uit te zoeken, of om nog naar de kapper te gaan. Verder is het heel belangrijk dat je de juiste achtergrond uitkiest voor de personeelsfoto. Een medewerker kan nog zo oprecht lachen, als hij of zij voor een weiland staat is er niet veel aan! Kies voor een locatie die iets zegt over je bedrijf. Veel organisaties kiezen voor een achtergrond met hun logo, maar misschien kun je zelf iets origineels bedenken! Zorg ook dat de belichting goed is. Niets is zo vervelend als een mislukte personeelsfoto. Een medewerker moet dan het hele proces opnieuw doorlopen, terwijl deze daar vaak überhaupt al geen zin in had. Zorg daarom dat je direct goede foto’s maakt, zodat je in één keer klaar bent!

Personeelsfoto van een drukke medewerker

Een personeelsfoto van een gespannen medewerker slaagt in de regel nooit. Wanneer iemand bezig is met een deadline of uit een vergadering moet komen, is het moeilijk om tot rust te komen voor een foto. Wil je een personeelsfoto van een specifieke medewerker, zorg dan dat je deze persoon treft onder gunstige omstandigheden. Plan het fotomoment net na een zware deadline, zodat de werknemer geen enkele druk voelt. Veel foto’s voelen geforceerd en werken dan juist averechts. Je organisatie maakt dan geen positieve indruk. Het inplannen van het fotomoment is daarom een belangrijk onderdeel van de perfecte foto. Heb je al deze tips ten harte genomen? Dan is het tijd om een fotograaf te bellen. Met een goede fotograaf neemt de kans op een goede prent enorm toe!

Betrouwbare fotografen

Surf direct naar http://www.jeleukstefoto.nl/personeelsfoto-medewerkers/ en laat vandaag nog een leuke personeelsfoto maken. Je hoeft natuurlijk niet van iedere medewerker een aparte foto te schieten, je kunt ook kiezen voor één groepsfoto! Bij bovenstaande site werken zeven specialisten op het gebied van fotografie en film. Je krijgt dus altijd waar voor je geld! Surf snel naar bovenstaande site en vraag een gratis offerte aan. Kies je liever voor een samengesteld pakket? Dan vind je op de site een aantal leuke mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij de fotografen terecht als uniek personeelsfeestje, voor slechts 49 euro per persoon!